Καραμελωμένα ποπ κορν - τα γνωστά toffee popcorn

Υλικά:
50 γρ. καλαμπόκι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
300 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. σόδα
85 γρ. βούτυρο
1 καλή πρέζα αλάτι





Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι με το καλαμπόκι και περιμένεις να κάψει.
Χαμηλώνεις τη φωτιά και σκεπάζεις με ένα καπάκι.
Σιγά σιγά θα αρχίσουν να σκάνε γι’αυτο μην βγάλεις το καπάκι.
Όταν σκάσουν όλα αποσύρεις από τη φωτιά και ρίχνεις τα ποπ κορν σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνεις τη ζάχαρη και το αλάτι σιγά σιγά για να κάνεις την καραμέλα,
Προσθέτεις το βούτυρο κι όταν αυτό πάρει χρυσαφί χρώμα, αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνεις τη σόδα.
Ανακατεύεις γρήγορα και προσθέτεις τα ποπ κορν.
Ανακατεύεις πάλι και απλώνεις τα καραμελωμένα ποπ κορν πάνω σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν αρχίζεις να σπας τα ποπ κορν σε μικρά κομμάτια.
Βουτάς το παγωτό στο toffee sauce και αμέσως μετά πασπαλίζεις με ποπ κορν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr