Υλικά για 6 άτομα
350-400 γρ. φύλλο κανταΐφι
400 γρ. κασέρι (τριμμένο)
200 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
1 λίτρο φρέσκο γάλα
5 αυγά
150-200 γρ. Flora Soft με βούτυρο (λιωμένο)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι. Αλείφουμε με Flora Soft με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο.
Αλείφουμε ξανά με Flora Soft με βούτυρο και σκορπάμε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από τα φύλλα.
Σκεπάζουμε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο ακόμη λιωμένο Flora Soft με βούτυρο.
Σπάμε τα αυγά σε γυάλινο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνειά της. Τρώγεται ζεστή.
350-400 γρ. φύλλο κανταΐφι
400 γρ. κασέρι (τριμμένο)
200 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
1 λίτρο φρέσκο γάλα
5 αυγά
150-200 γρ. Flora Soft με βούτυρο (λιωμένο)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι. Αλείφουμε με Flora Soft με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο.
Αλείφουμε ξανά με Flora Soft με βούτυρο και σκορπάμε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από τα φύλλα.
Σκεπάζουμε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο ακόμη λιωμένο Flora Soft με βούτυρο.
Σπάμε τα αυγά σε γυάλινο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνειά της. Τρώγεται ζεστή.