Αρακάς Λαδερός

Υλικά:
500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος 
2 καρότα κομμένα σε φέτες 
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια 
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους 
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
1 κ.γ. ζάχαρη 
1 ματσάκι άνηθο 
αλάτι 
πιπέρι


Εκτέλεση:
Σε  κατσαρόλα καλύτερα "πλασοτέ" ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά 
χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.

2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. 
Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

3. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄. 
Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. 
Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr