Υλικά:
500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα καλύτερα "πλασοτέ" ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά
χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
3. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄.
Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο.
Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.