Ψητή τσιπούρα με μάραθο, πορτοκάλι και θυμάρι του Λευτέρη Λαζάρου

Υλικά:
τσιπούρες: 4 φιλεταρισμένες, χωρίς πέτσα, 300 γρ. η καθεμιά
πορτοκάλια: 2, το ξύσμα και ο χυμός
φινόκιο (βολβοί): 3 κομμένα σε φέτες
θυμάρι: 1/2 κουταλιά της σούπας
μάραθος (φύλλα): 1/2 κουταλιά της σούπας
κρεμμύδι ξερό: 150 γρ.ψιλοκομμένο
σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες
ξίδι: 2 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο: 100ml
ζωμός καραβίδας: 550ml


αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ελιές: για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με το φινόκιο για 5’.
Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό καραβίδας, το σκόρδο, το μάραθο, το θυμάρι, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα,
το ξίδι και σιγοβράζετε για 20’, μέχρι το φινόκιο να μαλακώσει αρκετά.
Αλατοπιπερώνετε.
Λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε τις τσιπούρες και τις ψήνετε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 2’ από κάθε πλευρά.
Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρετε τα λαχανικά μαζί με τη σάλτσα σε 4 πιάτα και από πάνω τοποθετείτε τις τσιπούρες.
Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και αν θέλετε γαρνίρετε με ελιές.

http://www.icookgreek.com/

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr