Είναι μεν κλασικό αμερικάνικο πρωινό, αλλά εδώ και χρόνια έχει κερδίσει τις καρδιές μας και είναι ο πρωταγωνιστής των Κυριακάτικων πρωινών και brunch μας. Να λοιπόν πως μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα, λαχταριστά scrambled eggs, σε 3 απλά βήματα:
1. Σπάστε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ, αφαιρέστε ό,τι υπολήμματα υπάρχουν και μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε γάλα ή κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τα ελαφρά με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.
2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, κουνήστε το για να πάει παντού και ρίξτε μέσα τα αυγά. Μαγειρέψτε τα για 30 δευτερόλεπτα και με μια ξύλινη σπάτουλα σπρώξτε τα από την μια πλευρά του τηγανιού στην άλλη, από 4 διαφορετικές κατευθύνσεις.
3. Επαναλάβετε την κίνηση αυτή κάθε 10 δευτερόλεπτα, ανασηκώνοντας τα αυγά και «διπλώνοντας» τα πάνω στα υπόλοιπα. Μαγειρέψτε τα για 2 λεπτά ή μέχρι τα 2/3 του μείγματος να είναι έτοιμα, πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά, «διπλώστε» τα άλλες 2 φορές, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.
1. Σπάστε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ, αφαιρέστε ό,τι υπολήμματα υπάρχουν και μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε γάλα ή κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τα ελαφρά με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.
2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, κουνήστε το για να πάει παντού και ρίξτε μέσα τα αυγά. Μαγειρέψτε τα για 30 δευτερόλεπτα και με μια ξύλινη σπάτουλα σπρώξτε τα από την μια πλευρά του τηγανιού στην άλλη, από 4 διαφορετικές κατευθύνσεις.
3. Επαναλάβετε την κίνηση αυτή κάθε 10 δευτερόλεπτα, ανασηκώνοντας τα αυγά και «διπλώνοντας» τα πάνω στα υπόλοιπα. Μαγειρέψτε τα για 2 λεπτά ή μέχρι τα 2/3 του μείγματος να είναι έτοιμα, πάρτε το τηγάνι από τη φωτιά, «διπλώστε» τα άλλες 2 φορές, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.