Πως να φτιάξω Κρέπες

Μάθετε να φτιάχνετε μόνοι σας υπέροχες σπιτικές κρέπες. Είτε προτιμάτε τις γλυκές είτε τις αλμυρές γεύσεις, υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.

Οι κρέπες φτιάχνονται ρίχνοντας ένα υγρό μίγμα ζύμης σε καυτό τηγάνι ή ειδικό μάτι για κρέπες, συχνά αλειμένο με βούτυρο. Η ζύμη απλώνεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια του τηγανιού χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή γυρίζοντας κατάλληλα το τηγάνι.

Συνηθισμένα υλικά για γέμιση αλμυρής κρέπας αποτελούν:τυρί, γαλοπούλα, ζαμπόν, κοτόπουλο, αυγό, μπέικον, μανιτάρια, καλαμπόκι και διάφορες σως.


Συνηθισμένα υλικά για γέμιση γλυκιάς κρέπας είναι: πραλίνα φουντουκιού ή αμυγδάλου, ζάχαρη , τρίμματα μπισκότου, μπανάνα, σαντιγύ, μαρμελάδα, λευκή σοκολάτα, φράουλες. Συχνά συνοδεύεται από μια ή παραπάνω μπάλες παγωτό.

Όταν φτιάχνουµε µείγµατα για χυλούς φροντίζουµε το βούτυρο να είναι κρύo! H παρακάτω συνταγή είναι συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά 
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κούπα φρέσκο γάλα
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, κρύο Βούτυρο για το τηγάνισμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

Mερίδες: 14
Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 2 λεπτά

Μάθετε να φτιάχνετε μόνοι σας υπέροχες σπιτικές κρέπες. Είτε προτιμάτε τις γλυκές είτε τις αλμυρές γεύσεις, υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα!

Οι κρέπες φτιάχνονται ρίχνοντας ένα υγρό μίγμα ζύμης σε καυτό τηγάνι ή ειδικό μάτι για κρέπες, συχνά αλειμένο με βούτυρο. Η ζύμη απλώνεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια του τηγανιού χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή γυρίζοντας κατάλληλα το τηγάνι.

Συνηθισμένα υλικά για γέμιση αλμυρής κρέπας αποτελούν:τυρί, γαλοπούλα, ζαμπόν, κοτόπουλο, αυγό, μπέικον, μανιτάρια, καλαμπόκι και διάφορες σως.

Συνηθισμένα υλικά για γέμιση γλυκιάς κρέπας είναι: πραλίνα φουντουκιού ή αμυγδάλου, ζάχαρη , τρίμματα μπισκότου, μπανάνα, σαντιγύ, μαρμελάδα, λευκή σοκολάτα, φράουλες. Συχνά συνοδεύεται από μια ή παραπάνω μπάλες παγωτό.

Όταν φτιάχνουµε µείγµατα για χυλούς φροντίζουµε το βούτυρο να είναι κρύo! H παρακάτω συνταγή είναι συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Εκτέλεση
Κοσκινίζουµε το αλεύρι. Το βάζουµε σε µπολ. Προσθέτουµε το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουµε. Προσθέτουµε τα χτυπηµένα αυγά και το κρύο βούτυρο και λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας µε σύρµα µέχρι ο χυλός να γίνει λείος (πρέπει να είναι αραιός). Σκεπάζουµε το µείγµα και το αφήνουµε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι µε διάµετρο 18-20 εκ. και βάζουµε 1 µικρό κοµµάτι βούτυρο. Με µια κουτάλα ή ένα µικρό φλιτζανάκι ρίχνουµε µία µικρή ποσότητα χυλού στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του, περιστρέφοντάς το µε γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί παντού. Ψήνουµε για περίπου 30΄΄ την κρέπα.

Μόλις εµφανιστούν µικρές τρυπούλες στην επιφάνεια της κρέπας την αναποδογυρίζουµε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την βγάζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Διατηρούµε τις κρέπες ζεστές τοποθετώντας τες στο φούρνο στους 100οC µέχρι να τις ψήσουµε όλες.

Tip
Όταν φτιάχνουµε µείγµατα για χυλούς (π.χ. κρέπες, pancakes) φροντίζουµε το βούτυρο που θα χρησιµοποιήσουµε να είναι κρύο όταν το προσθέσουµε στο αλεύρι, οπότε δεν σβολιάζει ο χυλός. Για ακόµα πιο λείους χυλούς µπορούµε, αφού ετοιµάσουµε το αραιό µείγµα, να το σουρώσουµε σε σήτα.

Πηγή: Argiro.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr