Υλικά
Για 4-6 άτομα
60 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια ψίχα κολοκύθας πολτοποιημένη
2 κουταλιές κονιάκ
90 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
3 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα , το αλεύρι και τα ασπράδια μέχρι να χυλώσουν.
Βάζουμε την κολοκύθα στο μπλέντερ και την κάνουμε πουρέ. Ρίχνουμε το μείγμα της κολοκύθας μέσα στο μείγμα με το αλεύρι, ραντίζουμε με το κονιάκ, τις βουτάμε στη ζύμη και πριν κάψει το λάδι τις τηγανίζουμε.
Όταν πάρουν χρώμα, είναι έτοιμες. Μπορούμε να τις γαρνίρουμε όπως μας αρέσει.
Ένας τρόπος είναι με γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι, με μέλι και κανέλα, ή ακόμα και με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
Πηγή: Sidagi.gr
Για 4-6 άτομα
60 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια ψίχα κολοκύθας πολτοποιημένη
2 κουταλιές κονιάκ
90 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
3 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα , το αλεύρι και τα ασπράδια μέχρι να χυλώσουν.
Βάζουμε την κολοκύθα στο μπλέντερ και την κάνουμε πουρέ. Ρίχνουμε το μείγμα της κολοκύθας μέσα στο μείγμα με το αλεύρι, ραντίζουμε με το κονιάκ, τις βουτάμε στη ζύμη και πριν κάψει το λάδι τις τηγανίζουμε.
Όταν πάρουν χρώμα, είναι έτοιμες. Μπορούμε να τις γαρνίρουμε όπως μας αρέσει.
Ένας τρόπος είναι με γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι, με μέλι και κανέλα, ή ακόμα και με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
Πηγή: Sidagi.gr