Πανακότα Σοκολάτα

Συστατικά:

270ml κρέμα γάλακτος
130ml γάλα
25g ζάχαρη
1g αλάτι
90g σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
10g ζελατίνες

Οδηγίες:

1. Μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 6’.
2. Φέρτε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλατος, το γάλα και τη ζάχαρη.
3. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε τα φύλλα ζελατίνας, στη συνέχεια τη σοκολάτα ΙΟΝ ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός και σουρώστε

4. Σερβίρετε σε μπολ και αφήστε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
5. Εάν θέλετε να προσθέσετε μαστίχα, θρυμματίστε με τη βοήθεια ενός πλάστη 1 g μαζί με τη ζάχαρη
6. Αφού πάρουν την πρώτη βράση τα υλικά, αποσύρετε από τη φωτιά και σκεπάστε το κατσαρολάκι σας με μια μεμβράνη για να αφήσει η μαστίχα τα αρώματά της.
7. Ακολουθήστε τη συνταγή δίνοντάς της ακόμα ένα βράσιμο και συνεχίστε με τα φύλλα ζελατίνης.

Πηγή: Ionsweets.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr