Υλικά:
4 πατάτες
2 γλυκοπατάτες
2 μέτρια καρότα
1 γάλα εβαπορέ ή 1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα
ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κύβο κότας
3 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
κάρυ
Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κομμάτια.
Το αφήνουμε να βράσει. Επειδή οι πατάτες είναι καθαρισμένες δε θα χρειαστεί πολύ ώρα. Τις ελέγχουμε με ένα πιρούνι.
Όσο βράζουν τρίβουμε τα καρότα και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε 3 λεπτά για να αποβάλουν τα υγρά τους.
Εν τω μεταξύ, στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο, τον κύβο, τα καρότα και το κρεμμύδι.
Μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζονται ρίχνουμε και τις πατάτες να τσιγαριστούν.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Ρίχονουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, τη μία κ.σ. βούτυρο και το γάλα.
Μπορούμε να τα ανακατέψουμε με μία πιρούνα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν (αν έχετε γυμνασμένα χέρια) ή να χρησιμοποιήσετε ράβδο.
Μόλις αποκτήσει μια βελούδινη υφή είναι έτοιμο!