Ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα, Φιλέτο Γλώσσας με σάλτσα πορτοκαλιού!
Υλικά για 4 άτομα:
1 κ. γλώσσα (χρειαζόμαστε περίπου 800 γρ. φιλεταρισμένη)
125 γρ. βούτυρο φρέσκο (μισό πακέτο)
3 πορτοκάλια
Λίγο άνιθο
λίγο αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1) Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, αλατοπίπερο, αν θέλουμε και λίγη ρίγανη, ανακατεύουμε. Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα φιλέτα μας. Αλατίζουμε ελαφρά,τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε στο μισό βούτυρο και λάδι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
2) Αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα λάδια και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
3) Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το αλεύρι ή κορν φλάουρ.
4) Ρίχνουμε τον χυμό σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε.
5) Ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κολλήσει η σάλτσα μέχρι να πήξει. Σβήνουμε και ρίχνουμε τον άνιθο,ανακατεύοντας ελαφρά.