Μαραθοτηγανίτες


Υλικά
1 κσ ξερό μάραθο
1 κούπα αλεύρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το περισσότερο από το πράσινο μέρος τους, ψιλοκομμένα (ή 1 Ισπανικό κρεμμύδι τριμμένο)
Νερό



Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε, και αρχίστε να προσθέτετε νερό σταδιακά και αργά μέχρι να έχετε έναν καλό χυλό για τηγανίτες.

Ζεστάνετε πολύ καλά το λάδι (αλλά πριν αρχίσει να καπνίζει) και με ένα κουτάλι προσθέστε κουταλιές από το χυλό στο τηγάνι, στρογγυλεύοντας κάθε τηγανίτα.

Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τις μαραθοτηγανίτες να τηγανιστούν καλά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Γυρίστε τις έτσι ώστε να τηγανιστεί και η άλλη μεριά (περίπου 3 λεπτά για κάθε πλευρά είναι αρκετά).

Βάλτε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο με στρωμένο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.

Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε τις ζεστές με λίγο γιαούρτι δίπλα τους

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr