για την βάση
150 γρ. αμύγδαλα
40 γρ. ζάχαρη
60 γρ ροδάκινο
1 κ.τ.σ. τσέρι
ζελέ
250 ml νερό
50 γρ. ζάχαρη
300 γρ. φρέσκα φρούτα κομμένα σε κυβάκια
(πεπόνι, ροδάκινο, σταφύλι κ.α.)
1 φυλλαράκι αρμπαρόριζα
ή λουίζα
5 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
ζελέ με γάλα
250 ml γάλα ή 100γρ. γάλα και 150 γρ. γιαούρτι
(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με χαμηλά λιπαρά)
50 γρ. ζάχαρη
1 δόση βανίλια ή ένα ξυλάκι
5 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε τα υλικά για την βάση στο μλέντερ και τ αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστούν Εναλλακτικά απλά βάζετε βάση μπισκότων ή στρώση μπισκότων βουτηγμένα στο γάλα.
βράζουμε την ζάχαρη με τον νερό μέχρι να λιώσει και την ρίχνουμε πάνω στα κομμένα φρούτα. προσθέτουμε τα αρωματικά και τ αφήνουμε τουλάχιστον 6 ώρες να αρωματισθεί το σιρόπι.
χωρίζουμε τα φρούτα από το σιρόπι, αφαιρούμε τα μυρωδικά.
ζεσταίνουμε το σιρόπι με την ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε λίγο κρύο σιρόπι στην σκόνη ζελατινής (τα 5 γρ.) το αφήνουμε 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο σιρόπι ζεστό. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
Στρώνουμε κάτω το αμυγδαλωτό, βάζουμε τα φρούτα και προσθέτουμε το σιρόπι με τη ζελατίνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε λίγο κρύο γάλα στην σκόνη ζελατινής (τα 5 γρ.) το αφήνουμε 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε το γάλα ζεστό. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη Αν έχουμε γιαούρτι το προσθέτουμε και το ανακατεύουμε κι αυτό.
Το προσθέτουμε κι αυτό στο γλυκό και αφήνουμε στο ψυγείο 6-8 ώρες.
Source: Glykokyriakis.gr