Υλικά (Για 4-6 άτομα)
500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια σπανάκι
6 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια
250 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
600 γραμμάρια τυρί ρικότα
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε άλλη κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι και μετά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι βάζουμε μία στρώση από τη σάλτσα και στρώνουμε λαζάνια.Κατόπιν απλώνουμε λίγο από το σπανάκι, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγο τυρί ρικότα.
Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά σπανάκι, μείγμα κρεμμυδιών και ρικότα.
Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, σπανάκι, μείγμα κρεμμυδιών, ρικότα και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσαμε, λίγη ρικότα και από πάνω την παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Source: Newsbeast.gr