Υλικά:
500 γραμμ. τορτελίνια (με κρέας)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1½ κιλό φρέσκες ντομάτες τριμμένες
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. δυόσμος
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 φλ. παρμεζάνα
250 γραμμ. μαστέλο Χίου κομμένο σε μικρά κυβάκια
Εκτέλεση:
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε κατσαρόλα το σκόρδο για 2΄, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και ζάχαρη. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 45΄, να δέσει. Στο μεταξύ βράζουμε τα τορτελίνια και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε στην αρωματική σάλτσα ντομάτας, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κυβάκια τυριού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο και βασιλικό.
Source: Argyro.gr