Προετοιμασία: 10΄ , Μαγείρεμα: 25΄
Υλικά για 4 άτομα
4 λαβράκια ΝΗΡΕΥΣ
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, κομμένα ροδέλες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
2 κουταλιές κάπαρη
1 κουταλιά ρίγανη
130ml(½ κούπα) κρασί λευκό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Λαδώνετε ένα πυρίμαχο ταψί και απλώνετε τις ροδέλες κρεμμυδιών. Αλατοπιπερώνετε μέσα κι έξω τα λαβράκια και τα τοποθετείτε πάνω από τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε τις τριμμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, την ρίγανη, τις ελιές και την κάπαρη, και περιχύνετε τα λαβράκια.
Ρίχνετε το κρασί και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20΄. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το ταψί για ακόμη 5΄-6΄στον φούρνο να γκρατιναριστεί ελαφρά. Σερβίρετε αμέσως με πράσινη βραστή σαλάτα λαχανικών