Ελιοπιτάκια
Μπόμπα με μορταδέλλα και τυρί
Μπόμπα με τόνο
Πατατούλες
Σαλάτα σε σουβλάκι
Κεφτεδάκια
Ελιοπιτάκια
Χρειαζόμαστε 1 πακέτο σφολιατάκια και ελιές καλαμών και ζαρωμένες (θάσου). Ξεπαγώνουμε τα σφολιατάκια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ενώ εντωμεταξύ έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια από τις ελιές. Σε κάθε σφολιατάκι θα βάλουμε δύο ελιές, μια καλαμών και μια ζαρωμένη, οπότε υπολογίστε πόσες ελιές θα χρειαστείτε, ανάλογα πόσα είναι τα σφολιατάκια. Διπλώνουμε στα δύο τα ελιοπιτάκια, με ένα πηρούνι πατάμε τις άκρες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Κεφτεδάκια
Μισό κιλό κιμά χοιρινό
6 φρυγανιές τριμμένες
1 σκελίδα σκόρδο
Μαιντανό
1 κουταλιά ρίγανη
1 αυγό
1 κουταλιά λάδι
αλάτι-πιπέρι
αλεύρι για το αλεύρωμα
Ανακατεύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν έχουμε το χρόνο, αφήνουμε καμιά ώρα στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα. Μετά το κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι και στο τηγάνι.
Μπόμπες
Για τις μπόμπες με το τυρί και τη μορταδέλλα χρειαζόμαστε στρογγυλό ψωμί του τοστ ή και τετράγωνο αν δε βρούμε, τις μισές φέτες μορταδέλλα και τυρί gouda από τις φέτες ψωμιού (π.χ. αν έχουμε 20 φέτες ψωμί θέλουμε 10 φέτες μορταδέλλα και 10 φέτες τυρί), 2 φλυτζάνια τσαγιού μαγιονέζα και 1 φλυτζάνι τσαγιού κέτσαπ. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ να γίνει μια ελαφρά ροζ σως. Στρώνουμε λίγο αλουμινόχαρτο κάτω. Απλώνουμε στη μια πλευρά κάθε φέτας ψωμιού πολύ λίγη από τη σως και βάζουμε στη μια φέτα μορταδέλλα και τυρί, καλύπτουμε με την άλλη φέτα και το πρώτο τοστάκι που ετοιμάζεται το τοποθετούμε πάνω στο αλουμινόχαρτο και μετά το ένα πάνω στο άλλο. Κόβουμε στη μέση, σταθεροποιούμε με αλουμινόχαρτο στα πλάγια και δύο καλαμάκια για σουβλάκια.
Για τις μπόμπες με τόνο χρειαζόμαστε πάλι ψωμί του τοστ, δύο τόνους σε κονσέρβα και 1 φλυτζάνι μαγιονέζα. Γεμίζουμε τα τοστάκια με το μείγμα του τόνου με τη μαγιονέζα και στήνουμε με τον ίδιο τρόπο.
Στρογγυλές πατατούλεςΠαίρνουμε πατατούλες μικρές στρογγυλές αν βρούμε, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε για 10 λεπτά να βράσουν. Στη συνέχεια τις ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με λάδι, ρίγανη, βασιλικό θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και γενικά ότι ξερά μυρωδικά θέλουμε. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σαλάτα σε σουβλάκιαΧρειαζόμαστε τοματάκια τσέρι, αγγουράκια, ραπανάκια και μικρά μοτσαρελίνια. Τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκι εναλλάξ και περιχύνουμε με μια σως που φτιάχνουμε χτυπώντας στο μίξερ λάδι, ξύδι μπαλσάμικο, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αν έχουμε το χρόνο, αφήνουμε καμιά ώρα στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα. Μετά το κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι και στο τηγάνι.