Υλικά
6 μεγάλα μπαρμπούνια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ kg τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
½ κουταλάκι ρίγανη
αλεύρι (προαιρετικά)
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Kαθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι
σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις τομάτες, την πιπεριά, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για μισή ώρα περίπου. Tηγανίζουμε τα μπαρμπούνια (όπως είναι ή αλευρωμένα). Tοποθετούμε τα ψάρια σε ρηχό ταψάκι και τα περιχύνουμε
με τη σάλτσα. Tα αφήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190°C για 10 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.