Υλικά:
500 γρ μακρόσχημα ζυμαρικά (spaghetti, ταιριάζουν όμως πολύ και τα linguini)
10 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
4 αποξηραμένες καυτερές πιπεριίτσες
ξύσμα από 2 λεμόνια
6-7 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα άφθονο νερό να ζεσταθεί για να βράσουμε τα ζυμαρικά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές καλό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις καυτερές πιπερίτσες και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, τις αφήνουμε να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους, για ένα 10λεπτο περίπου.
Στη συνέχεια τις αφαιρούμε (εάν σας αρέσουν τα αρκετά πικάντικα, ψιλοκόψτε από την αρχή τις δύο από τις τέσσερις και αφήστε τις αυτές όταν αφαιρέσετε τις άλλες δύο).
Αλατίζουμε το νερό όταν αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε al dente (1 με 2 λεπτά λιγότερο από τον υποδεικνυόμενο στη συσκευασία χρόνο). Τα σουρώνουμε, αλλά κρατούμε λίγο από το νερό του βρασμού τους.
Τα περνούμε από το τηγάνι με τις καυτερές πιπερίτσες, όπου τους προσθέτουμε το ξύσμα αλλά και τον χυμό λεμονιού, και τα ανακινούμε (τα σοτάρουμε) για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο τηγάνι, για να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά. Θα χρειασθεί, ίσως, να προσθέσουμε και δύο-τρεις κουταλιές από το νερό του βρασμού τους.
Αδειάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, τους προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα μας πάντα, και σερβίρουμε αμέσως.
Εάν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε την πιατέλα με κάτι που να παραπέμπει στο περιεχόμενό της. Φέτες λεμονιού και ολόκληρες καυτερές πιπερίτσες.
Πηγή: sintagespareas.gr
500 γρ μακρόσχημα ζυμαρικά (spaghetti, ταιριάζουν όμως πολύ και τα linguini)
10 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
4 αποξηραμένες καυτερές πιπεριίτσες
ξύσμα από 2 λεμόνια
6-7 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα άφθονο νερό να ζεσταθεί για να βράσουμε τα ζυμαρικά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές καλό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις καυτερές πιπερίτσες και, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, τις αφήνουμε να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους, για ένα 10λεπτο περίπου.
Στη συνέχεια τις αφαιρούμε (εάν σας αρέσουν τα αρκετά πικάντικα, ψιλοκόψτε από την αρχή τις δύο από τις τέσσερις και αφήστε τις αυτές όταν αφαιρέσετε τις άλλες δύο).
Αλατίζουμε το νερό όταν αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε al dente (1 με 2 λεπτά λιγότερο από τον υποδεικνυόμενο στη συσκευασία χρόνο). Τα σουρώνουμε, αλλά κρατούμε λίγο από το νερό του βρασμού τους.
Τα περνούμε από το τηγάνι με τις καυτερές πιπερίτσες, όπου τους προσθέτουμε το ξύσμα αλλά και τον χυμό λεμονιού, και τα ανακινούμε (τα σοτάρουμε) για λίγα δευτερόλεπτα μέσα στο τηγάνι, για να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά. Θα χρειασθεί, ίσως, να προσθέσουμε και δύο-τρεις κουταλιές από το νερό του βρασμού τους.
Αδειάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, τους προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα μας πάντα, και σερβίρουμε αμέσως.
Εάν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε την πιατέλα με κάτι που να παραπέμπει στο περιεχόμενό της. Φέτες λεμονιού και ολόκληρες καυτερές πιπερίτσες.
Πηγή: sintagespareas.gr