Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. φρέσκα τορτελίνι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
4 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
¼ της κούπας καρυδόψιχα
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Αφήνουμε το σκόρδο να κάψει σε μία κατσαρόλα, με το ελαιόλαδο, για να βγάλει το άρωμα του και το αφαιρούμε, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και το σοτάρουμε για να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Αφού περάσουν 5 λεπτά και η κρέμα γάλακτος αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη.
Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και την προσθέτουμε στα τορτελίνι , τα οποία έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, την καρυδόψιχα και την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε.