Υλικά:
(για 4 μερίδες)
500 γρ. τορτελίνια
250 γρ. μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
6 κουτ. (της σούπας) σάλτσα ντομάτας
250γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο
10 ή 100γρ. φετες ζαμπόν (ψιλοκομμένο)
100 γρ. τυρί γκούντα ή παρμεζάνα (τριμμένο)
1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου
και μετά τα στραγγίζουμε.
Παίρνουμε μια άλλη μικρή κατσαρόλα και σωτάρουμε τα μανιτάρια με 50 γρ. βούτυρο,
τα σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, το χυμό ντομάτας , αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια τα αφήνουμε λίγα λεπτά για να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Πέρνουμε ένα πυρέξ , το βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο (50γρ.),
βάζουμε λίγα τορτελίνια, ρίχνουμε λίγο ζαμπόν, λίγα μανιτάρια με τη σάλτσα
και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε 2-3 στρώσεις. Προσέχουμε τα τορτελίνια
να είναι η τελευταία μας στρώση πάνω πάνω.
Ρίχνουμε από επάνω τριμμένο τυρί, λίγο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά
μέρχι να ροδίσει.