Τορτελίνια στο φούρνο

Υλικά:

1 πακέτο τορτελίνια 250 γραμ.
150 γραμ. τυρί gouda ή κασέρι τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
250 γραμ. μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
1 καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
3-4 ντομάτες

1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
μαϊντανό ψιλοκομμένο
βασιλικό ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
λίγη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
λίγη μαργαρίνη

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για λίγο να σωταριστεί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, (αν είναι κονσέρβας τα στραγγίζουμε) και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στο multi, βάζουμε τις ντομάτες, το καρότο, τον μαϊντανό και το βασιλικό και τα αλέθουμε.
Ανακατεύουμε μέσα στο multi και τον πελτέ και περιχύνουμε τα μανιτάρια με το μίγμα ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη και το νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10΄.
Κατόπιν, ρίχνουμε στην σάλτσα το γάλα εβαπορέ και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5΄.
Η σάλτσα μας δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά, να είναι σχεδόν με το λάδι της. Αν τυχόν δεν έχει τραβήξει τα υγρά της, προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να δέσει.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα τορτελίνια για 5΄. Σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε στα τορτελίνια τη σάλτσα ντομάτας.
Απο τα τυριά, κρατάμε 1-2 χούφτες για το γαρνίρισμα και τα ρίχνουμε κι αυτά στα τορτελίνια.
Ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν τα υλικά.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ (25 εκατ.), ρίχνουμε τα τορτελίνια και τα στρώνουμε με ένα κουτάλι.
Καλύπτουμε τα τορτελίνια με τα τυριά που κρατήσαμε και βάζουμε 2-3 κομματάκια μαργαρίνης απο πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30΄-40΄ έως ότου ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να μισοκρυώσει για να κόβεται καλύτερα και σερβίρουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr