Υλικά
1 κότα
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζ. ρύζι ή ζυμαρικό αστράκι
2 αυγά
1 λεμόνι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε την κότα μέσα σε μία κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε με νερό να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι ή το μακαρονάκι. Μόλις γίνει κλείνουμε την φωτιά.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους τους κρόκους χωριστά. Στύβουμε το λεμόνι. Προσθέτουμε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμί από την κότα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς.
3. Όταν έχουμε βάλει αρκετό το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα και την κουνάμε ελαφρά για να πάει το αυγολέμονο παντού.
1 κότα
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζ. ρύζι ή ζυμαρικό αστράκι
2 αυγά
1 λεμόνι
Εκτέλεση
1. Βάζουμε την κότα μέσα σε μία κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε με νερό να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι ή το μακαρονάκι. Μόλις γίνει κλείνουμε την φωτιά.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους τους κρόκους χωριστά. Στύβουμε το λεμόνι. Προσθέτουμε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμί από την κότα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς.
3. Όταν έχουμε βάλει αρκετό το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα και την κουνάμε ελαφρά για να πάει το αυγολέμονο παντού.