Κοτόσουπα

Υλικά
1 κότα
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζ. ρύζι ή ζυμαρικό αστράκι
2 αυγά
1 λεμόνι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε την κότα μέσα σε μία κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε με νερό να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι ή το μακαρονάκι. Μόλις γίνει κλείνουμε την φωτιά.

2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους τους κρόκους χωριστά. Στύβουμε το λεμόνι. Προσθέτουμε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμί από την κότα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς.

3. Όταν έχουμε βάλει αρκετό το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα και την κουνάμε ελαφρά για να πάει το αυγολέμονο παντού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr