Ρεβιθόσουπα

Περιγραφή
Ρεβιδόσουπα που φτιάχνεται σε 3 φάσεις και κερδίζει τις εντυπώσεις.


Υλικά
250 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα τουλάχιστον 6 ώρες
1 πατάτα μετρίου μεγέθους ξεφλουδισμένη
2 πράσσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
-Βάζετε στη χύτρα ταχύτητας την πατάτα, τα ρεβύθια και νερό ως τη μέση της κατσαρόλας. Βράζετε για 40΄ περίπου ή μέχρι να βράσουν καλά τα ρεβύθια.
-Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζετε τα πράσσα και το σκόρδο με λίγο λάδι.
-Μόλις μαλακώσουν τα πράσσα ρίχνετε μέσα τα ρεβύθια και 2 φλυτζάνια του τσαγιού από το ζουμί τους.
-Αφήνετε να πάρει μια βράση για να γίνουν τα πράσσα και κατεβάζετε από τη φωτιά.
-Περνάτε τη μισή ποσότητα του φαγητου από μούλτι ή μπλέντερ μαζί με την πατάτα και την ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.
-Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr