Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα κέικ (Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα)

Υλικά
1 βιτάμ
3 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού baking powder
4 βανίλιες
4 κουταλιές της σούπας καρύδια
4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα
4 κουταλιές της σούπας κουβερτούρα

4 κουταλιές της σούπας σταφίδα
4 κουταλιές της σούπας καρύδα
1 κεσέ γιαούρτι
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμόνι
½ κούπα χυμό λεμόνι και πορτοκάλι
500 γρ. Φαρίνα
1 νόμισμα

Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Ρίχνετε τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα.
Ανακατεύετε το baking με το αλεύρι και το χυμό με το γιαούρτι. Ρίχνετε τα 2 μείγματα εναλλάξ στο μίξερ. Δεν χτυπάτε πολύ. Τέλος ρίχνετε και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε με μια κουτάλα.
Ρίχνετε το φλουρί. Απαραίτητο βήμα για να έχετε βασιλόπιτα!!
Ψήνετε στους 160 για 1 ώρα περίπου.
Είναι πανεύκολη στην παρασκευή της και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει σίγουρα!

Βασιλόπιτα τσουρέκι

Υλικά
• 1 νόμισμα
• 1 κιλό αλεύρι
• 3 κουταλιές μαγιά μπίρας
• 2 φλυτζάνια τσαγιού φρέσκο βούτυρο
• 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
• 6 αυγά λίγο σουσάμι
• αλάτι
• μαχλέπι
• μαστίχα
• (προαιρετικά: αμύγδαλο γλυκό κομμένο για από πάνω)

Εκτέλεση
Ανακατεύετε καλά τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και λίγο αλεύρι να γίνουν σαν κουρκούτι και αφήνουμε το μίγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Βράζετε το μαχλέπι και τη μαστίχα με λίγο νερό να πάρει τη γεύση τους, στραγγίζετε το μαχλέπι και κρατάτε το νερό.
Κάνετε έναν λάκο στο αλεύρι και ρίχνετε μέσα το λιωμένο νερό (2 φλυτζάνια τσαγιού), τ' αυγά, τη ζάχαρη, το κουρκούτι που φτιάξατε πριν, το νερό από το μαχλέπι και τέλος λίγο αλάτι.
Αρχίζετε το ζύμωμα παίρνοντας λίγο-λίγο ώστε να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
Τη βάζετε σε αλευρωμένο μέρος, την σκεπάζετε και τη αφήνετε να φουσκώσει λίγο.
Αρχίζετε μετά από λίγα λεπτά να ξαναζυμώνετε και πλάθετε την πίτα.
Την τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και την αφήνετε πάλι σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
Την ψαλιδίζετε λίγο πάνω για να της κάνετε σχέδιο σαν γιρλάντα την αλείφετε με λίγο αυγό, την πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και για όποιον θέλει αμύγδαλο γλυκό κομμένο.
Την ψήνετε στους 150° C, πάνω κάτω αντίσταση, για περίπου μια ώρα, μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα στην επάνω πλευρά, αφού βάλετε ένα νόμισμα στην κάτω μεριά!
Καλή απόλαυση!

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr