Υλικά:
- 2 φλυτζάνια ρύζι μπασμάτι
- 500 γραμ. γαλοπούλα στήθος
- ½ φλυτζάνι λάδι
- 1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο ξερό, ψιλοκομμένο
- ½ φλυτζάνι κουκουνάρι
- 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- 1 - 1 ½ φλυτζάνι (ή όσο μας αρέσει) κάστανα βρασμένα ή ψημένα και χοντροκομμένα
- ½ φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
- 1 γεμάτη κουταλιά μέλι
- αλάτι, φρέσκο πιπέρι
- Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και αν του μείνουν νερά το σουρώνουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια (σαν για σουβλάκι) και τα σοτάρουμε στο λάδι που έχουμε ζεστάνει στο γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι, ώστε να ροδίσουν λιγάκι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι στη γαλοπούλα μέχρι να ξανθύνει και στο τέλος προσθέτουμε και τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κονιάκ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να το πιεί.
- Προσθέτουμε τα κάστανα και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, ρίχνουμε τις σταφίδες και το μέλι και γυρίζουμε με ξύλινο κουτάλι ώστε να λιώσει μέσα στο φαγητό και να απλωθεί παντού. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω, σερβίρουμε κ.ο.κ.