- 2 κούπες Oreo Cookies με κρέμα
- 1/4 κούπας Βούτυρο
- 1 κιλό Κριμ τσιζ
- 2/3 κούπας Ζάχαρη
- 1/4 κούπας Αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι Βανίλια(ες)
- 4 Αυγό(ά)
- 3 Κρόκος(οι) αυγού
- 1/3 κούπας Κρέμα γάλακτος
- 2 κούπες χοντροαλεσμένα (περίπου 14) Oreo Cookies με κρέμα
- 1 κούπα Κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά Αχνη ζάχαρη
- λίγος Χυμός λεμονιού
- λίγο Ξύσμα λεμονιού
Αδειάστε το μισό μίγμα του τυριού μέσα στη φόρμα και πασπαλίστε με τα μισά χοντροαλεσμένα μπισκότα. Ρίξτε από επάνω το υπόλοιπο μίγμα του τυριού και ψήστε σε φούρνο 200 βαθμών για 15'. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλη 1 ώρα ή ώσπου ανοίγοντας το φούρνο και κουνώντας ελαφρά τη φόρμα, το κέντρο του γλυκίσματος να παραμένει σφιχτό και σταθερό. Αν κουνιέται και δείχνει ρευστό, συνεχίστε το ψησιμο, ώσπου να στεθεροποιηθεί.
Σβήστε το φούρνο κι αφήστε το κριμ τσιζ να κρυώσει μέσα στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη. Βάλτε το στο ψυγείο να σταθεί 4 ώρες. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί. Ρίξτε κι ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Γαρνίρετε το τσιζ κέικ με την αρωματισμένη σαντιγί, τα υπόλοιπα χοντροαλεσμένα μπισκότα και μερικά κερασάκια μαρασκίνο ζαχαρωμένα.
Για να φτιάξετε ζαχαρωμένα κερασάκια, στεγνώστε τα καλά, βουτήξτε τα ένα ένα μέσα σε ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο χωρίς καθόλου αφρό και κατόπιν τυλίξτε τα σε κρυσταλλική ζάχαρη.