Υλικά
- 2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1/2 φλυτζάνι κονιάκ
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 7 1/2 φλυτζάνια μαλακό αλεύρι
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα σε σκόνη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- κανέλλα
- τριμμένο καρύδι
Για το σιρόπι:
- 2 φλυτζάνια νερό
- 2 φλυτζάνια μέλι
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Χτυπάτε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά (τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ).
- Πλάθετε τα μελομακάρονα μικρά (γιατί θα φουσκώσουν πολύ στο φούρνο) και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
- Οταν ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το μέλι σε βραστό νερό.
- Απλώνετε τα μελομακάρονα σε μια λαμαρίνα και τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
- Τέλος, τα πασπαλίζετε με τριμμένο καρύδι.