Μους με Λεμόνι

-  4 κουτ. (λεμόνι) Λικέρ

  • 6 κουτ. έτοιμη κρέμα άνθος αραβοσίτου ή Custard

  • 4 Αυγό(ά)

  • 125 γρ. Ζάχαρη

  • 3 λεμόνια - Ξύσμα λεμονιού

  • 8 κουτ. Χυμός λεμονιού

  • 11 γρ. (σε φακελάκι) Ζελατίνα

  • 300 γρ. ελαφρά χτυπημένη Κρέμα γάλακτος


  • Διακόσμηση:

  • 300 γρ. χτυπημένη Κρέμα γάλακτος

  • 1 κουτ. γλ. Ζάχαρη

  • 1 κουτ. (λεμόνι ή πορτοκάλι) Λικέρ

  • 175 γρ. Ζάχαρη

  • Ανακατεύετε το λικέρ με την έτοιμη κρέμα ή την custard. Μοιράζετε σε 6 ποτήρια και βάζετε στο ψυγείο. Χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το ξύσμα και 5 κουτ. από τον χυμό, να αφρατέψουν.
    Διαλύετε στον υπόλοιπο χυμό τη ζελατίνη σε μπολάκι, επάνω από νερό που βράζει. Αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με την κρέμα λεμόνι. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με τη ζελατίνη, αφού πρώτα κρυώσει. Ανακατεύετε την κρέμα με το μίγμα με τα ασπράδια και μοιράζετε στα 6 ποτήρια. Βάζετε πάλι στο ψυγείο.
     

    ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Ανακατεύετε απαλά την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το λικέρ και βάζετε επάνω στα ποτήρια. Μία ώρα πριν σερβίρετε:
    Λιώνετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, να γίνει σαν καραμέλα. Με πιρούνι ρίχνετε κλωστές επάνω στα μους. Πήζουν αμέσως καθώς κρυώνουν, γι' αυτό πιέστε τα ελαφρά να καρφωθούν και να στερεωθούν επάνω στην κρέμα.

    Δημοφιλείς αναρτήσεις

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

    Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
    Snatch.gr