Γέμιση γαλοπούλας
400 γρ. κιμάς
1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
70 γρ. ρύζι κίτρινο
Ένα ματσάκι μαϊντανό φρέσκο ή 1-2 κουταλιές ξερό
Λίγο κρασί
Σταφίδες ξανθές κατά βούληση (πχ. μισό ποτήρι κρασιού σταφίδες) τις οποίες μπορείτε να μουσκέψετε σε λίγο τσέρι.
Κάστανα όσα θέλετε.
Κουκουνάρι ομοίως.
Αλατοπίπερο
Βράζουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα (περίπου 20 λεπτά βράσιμο). Τα κόβουμε στη μέση ή τέταρτα αν είναι μεγάλα.
Τσιγαρίζουμε ελαφρά τον κιμά και το κρεμμύδι σε λίγο λαδάκι για 10-15 λεπτά. Σβήνουμε τον κιμά με λίγο κρασί ή νερό. Εγώ, αντί να μουλιάσω τις σταφίδες σε τσέρι, έσβησα τον κιμά με λίγο σπιτικό τσέρι. Επίσης, άλλη φορά, τις μούλιασα σε τεντούρα και έσβησα τον κιμά με τεντούρα.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το ρύζι. Αν χρειάζεται, βάζετε λίγο νερό (1 ποτήρι).
Προσθέτουμε και τα άλλα υλικά εκτός από τα κάστανα που καλό είναι να τα βάλουμε στο τέλος για να μη διαλυθούν εντελώς. Σβήνουμε τη φωτιά όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο (όχι λιώμα).
Μπορούμε αν μας αρέσει να προσθέσουμε ξερά βερύκοκα, δαμάσκηνα κλπ.
Γεμίζουμε τη γαλοπούλα μας.
TIP:Αν κάνετε τη συνταγή με 600 γρ κιμά και 100 γρ ρύζι, γεμίζετε 2 κοτόπουλα. Επίσης μπορείτε να γεμίσετε ένα κοτόπουλο και την υπόλοιπη γέμιση να τη βάλετε στην κατάψυξη για άλλη φορά.
Αυτό το άρθρο προέρχεται από το blog μικρή κουζίνα: Γέμιση γαλοπούλας http://mikrikouzina.blogspot.com/2008/12/blog-post_17.html#ixzz144eKxQGZ
copyright: Αγγελική Ξανθάκη
400 γρ. κιμάς
1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
70 γρ. ρύζι κίτρινο
Ένα ματσάκι μαϊντανό φρέσκο ή 1-2 κουταλιές ξερό
Λίγο κρασί
Σταφίδες ξανθές κατά βούληση (πχ. μισό ποτήρι κρασιού σταφίδες) τις οποίες μπορείτε να μουσκέψετε σε λίγο τσέρι.
Κάστανα όσα θέλετε.
Κουκουνάρι ομοίως.
Αλατοπίπερο
Βράζουμε και καθαρίζουμε τα κάστανα (περίπου 20 λεπτά βράσιμο). Τα κόβουμε στη μέση ή τέταρτα αν είναι μεγάλα.
Τσιγαρίζουμε ελαφρά τον κιμά και το κρεμμύδι σε λίγο λαδάκι για 10-15 λεπτά. Σβήνουμε τον κιμά με λίγο κρασί ή νερό. Εγώ, αντί να μουλιάσω τις σταφίδες σε τσέρι, έσβησα τον κιμά με λίγο σπιτικό τσέρι. Επίσης, άλλη φορά, τις μούλιασα σε τεντούρα και έσβησα τον κιμά με τεντούρα.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και βράζουμε για 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το ρύζι. Αν χρειάζεται, βάζετε λίγο νερό (1 ποτήρι).
Προσθέτουμε και τα άλλα υλικά εκτός από τα κάστανα που καλό είναι να τα βάλουμε στο τέλος για να μη διαλυθούν εντελώς. Σβήνουμε τη φωτιά όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο (όχι λιώμα).
Μπορούμε αν μας αρέσει να προσθέσουμε ξερά βερύκοκα, δαμάσκηνα κλπ.
Γεμίζουμε τη γαλοπούλα μας.
TIP:Αν κάνετε τη συνταγή με 600 γρ κιμά και 100 γρ ρύζι, γεμίζετε 2 κοτόπουλα. Επίσης μπορείτε να γεμίσετε ένα κοτόπουλο και την υπόλοιπη γέμιση να τη βάλετε στην κατάψυξη για άλλη φορά.
Αυτό το άρθρο προέρχεται από το blog μικρή κουζίνα: Γέμιση γαλοπούλας http://mikrikouzina.blogspot.com/2008/12/blog-post_17.html#ixzz144eKxQGZ
copyright: Αγγελική Ξανθάκη