Σο-κολασμένο νηστίσιμο κέικ
Υλικά για το κέικ
2 και 1/2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
1 και 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζανιού κακάο
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 βανίλιες
9 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο ( ή καλαμποκέλαιο)
1 και 1/2 φλιτζάνι νερό
Υλικά για την γλάσσο
3 κουταλιές σούπας κακάο
5 κουταλιές σούπας νερό
2 και 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 φλυτζάνι μαργαρίνη (π.χ. βιτάμ)
Το φτιάχνουμε;
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βουτυρώστε ή λαδώστε μια φόρμα ή ταψάκι και αλευρώστε το.
Φτιάξτε το κέικ εύκολα και απλά ανακατεύοντας μέσα σε ένα μπωλ όλα τα υλικά χωρίς μίξερ.
Θα γίνει ένας πολτός λίγο πιο αραιός από αυτόν του κλασσικού κέικ.
Χρειάζεστε ένα ταψάκι μικρό (ή φόρμα) περίπου 28-30 εκατ.
Μην ξεχνάτε ότι δεν θα φουσκώσει πολύ αφού δεν έχει αυγά. Αλλά θα γίνει αρκετά αφράτο ειδικά αν έχετε πετύχει την σωστή θερμοκρασία στο φούρνο.
Ο χρόνος ψησίματος στον δικό μου φούρνο δεν ξεπερνάει τα 35 λεπτά.
Το κέικ έχει ψηθεί καλά αλλά δεν έχει στεγνώσει τελείως. Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι ή σουβλάκι.
Αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα και κόψτε το οριζόντια σε δύο δίσκους.
Αυτό το άρθρο προέρχεται από το blog μικρή κουζίνα: Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας http://mikrikouzina.blogspot.com/2008/12/blog-post_03.html#ixzz144dSx6We
copyright: Αγγελική Ξανθάκη