Κοτόπουλο με πολύχρωμο πιλάφι

Είναι τόσο νόστιμο, που θα θέλεις να το φτιάχνεις όσο πιο συχνά γίνεται. Και με τα κατάλληλα λαχανικά κάθε εποχής, οι συνδυασμοί είναι γευστικότατοι. 

Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Ψησίματος: 35’

Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε 8 κομμάτια (κόκκινη και κίτρινη)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 χωριάτικο λουκάνικο (χωρίς το περίβλημα) κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 ½ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
1 ½ φλιτζάνι ζωμό κότας ή νερό
½ πορτοκάλι χωρίς κουκούτσια, με τη φλούδα, κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι 
Πιπέρι

Εκτέλεση: Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και ροδίζουμε πολύ καλά για 10’ το κοτόπουλο, σχεδόν να μισοψηθεί. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο σε πιατέλα. Στο ίδιο ελαιόλαδο προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2’ με 3’. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και το λουκάνικο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τον πελτέ και το ρύζι και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. Σβήνουμε λίγο λίγο με το κρασί. Προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό. Ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, βάζουμε μέσα και τα μπούτια μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 20’. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. 

(από τη συλλογή "οι συνταγές μου εμπιστευτικά" της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου).

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr