Κορμός Χριστουγεννιάτικος

Οδηγίες Συστατικά

Παντεσπάνι
1 κουτ. σούπας (αρκετά γεμάτη) βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά χωρισμένα
½ κούπα γάλα
4 κουτ. γλυκού Baking powder
2 κούπες αλεύρι
Ξύσμα από 2 λεμόνια
2 βανίλιες
2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
Κρέμα
300 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Γαρνιτούρα
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
150 γρ. λευκή σοκολάτα
1 κρασοπότηρο λικέρ
Βύσσινο γλυκό του κουταλιού
1 συσκευασία σαντιγί + 1 κούπα γάλα
Χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
 Προσθέτουμε το βούτυρο και μετά από λίγο το γάλα, το ξύσμα, τις βανίλιες, το κακάο και τέλος το Baking powder με το αλεύρι.
Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιγά σιγά στο προηγούμενο μίγμα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα φούρνου 30x40 εκ., την βουτυρώνουμε και απλώνουμε το μίγμα (επειδή θα είναι λίγο σφιχτό στρώνουμε απαλά με μια σπάτουλα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180ο C (ή μέχρι να βγει η οδοντογλυφίδα στεγνή από το κέντρο της λαμαρίνας).
Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στην μέση με μια λεπτή κλωστή ή με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.
Κρέμα
Χτυπάμε για λίγη ώρα το τυρί μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια. Αφού ανακατευτούν καλά ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος μέχρι να ανακατευτεί όλη και να αφρατέψει και να δέσει. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση
Με την συγκεκριμένη δόση υλικών φτιάχνουμε δύο κορμούς με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.
Στο ένα φύλλο από το παντεσπάνι ρίχνουμε με το κουτάλι το λικέρ σε διάφορα σημεία χωρίς όμως να το μουσκέψουμε πολύ.
Απλώνουμε την μισή κρέμα πάνω σε αυτό. Στο μεταξύ έχουμε κάνει τις σοκολάτες σε φλούδες χρησιμοποιώντας το μαχαίρι ή τον αποφλοιωτή λαχανικών.
 Παίρνουμε και πασπαλίζουμε αρκετές φλοίδες από την σοκολάτα γάλακτος πάνω από την κρέμα.
Κόβουμε τα βύσσινα από το γλυκό του κουταλιού στη μέση και τα σκορπίζουμε κι αυτά πάνω από την κρέμα. Μετά πολύ προσεχτικά τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό όσο πιο σφιχτά γίνεται, δίνοντας σχήμα με τα χέρια μας και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο.
Με το ίδιο ακριβώς τρόπο κάνουμε και το επόμενο ρολό.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σαντιγί, σύμφωνα με τις οδηγίες, χτυπώντας το περιεχόμενο της συσκευασίας με μια κούπα γάλα. Αφού σφίξει και η σαντιγί, την απλώνουμε πάνω από τους κορμούς καλύπτοντας τυχόν σπασίματα και ανοίγματα του παντεσπανιού και με ένα πιρούνι χαράζουμε δίνοντας την μορφή φλοιού ξύλου.
Πασπαλίζουμε με τις φλοίδες λευκής σοκολάτας και όσες περίσσεψαν από την σοκολάτα γάλακτος. Αν θέλουμε βάζουμε και έξτρα βύσσινα από πάνω.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr