Insalata di pasta με τόνο και μουστάρδα

Δροσερή, απολαυστική και κυρίως πανεύκολη στην παρασκευή της η insalata di pasta με τόνο είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό πιάτο των Ιταλών από το βορρά μέχρι το νότο. Και αν σας παραξενεύει η μουστάρδα στη συνταγή, μην την παραλείψετε, πιστέψτε με ότι μόλις δοκιμάσετε το τελικό αποτέλεσμα, αυτή η συνταγή θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας



Συστατικά
  • 500 γρ. penne rigate (πένες με ρίγες, όχι λείες)
  • 1 μέτριο βαζάκι τουρσί ανάμεικτο (καρότο, κουνουπίδι, αγγουράκι κλπ), ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
  • 1 φλ. τσαγιού ελιές σε ροδέλες
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  • Ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι τοτάλ, 2% λιπαρά
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
  • 5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Οδηγίες
  1. Βράζουμε τις πένες να είναι οπωσδήποτε al dente, (γιατί διαφορετικά θα λασπώσουν όταν μείνουν στο ψυγείο), τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο τάπερ που να κλείνει καλά.
  2. Στο μεταξύ στραγγίζουμε καλά το τουρσί από το νερό του, (γιατί δεν θέλουμε το ξύδι) και το ψιλοκόβουμε όλο μαζί στο ξύλο της κουζίνας.
  3. Ρίχνουμε το τουρσί μέσα στο τάπερ με την pasta μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
  4. Προσθέτουμε το καλαμπόκι στραγγισμένο, τις ελιές, τον τόνο επίσης στραγγισμένο σε κομματάκια, μπόλικη ρίγανη και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρις ότου όλα τα υλικά μας ενωθούν καλά μεταξύ τους.
  5. Αφήνουμε την pasta να κρυώσει για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά την περιχύνουμε με την σάλτσα μουστάρδας, την οποία θα φτιάξετε ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.
  6. Ανακατέψτε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα ώστε η σος μουστάρδας να πάει παντού και αφήστε την insalata σας στο ψυγείο να κρυώσει και να πλημμυρίσει αρώματα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε τον τόνο με λουκάνικα Φρανκφούρτης βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες και φυσικά να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως έξτρα αγγγουράκι τουρσί, αρακά, ή αγκινάρες. Το σημαντικό όμως είναι να αφήσετε την insalata di pasta να παγώσει καλά στο ψυγείο. Και προσοχή...την επόμενη μέρα είναι θεϊκή!


Διαβάστε περισότερο: Insalata di pasta με τόνο και μουστάρδα http://www.sintagespareas.gr/sintages/insalata-di-pasta-me-tono-kai-moustarda.html#ixzz12APtYCqc

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr