Ένα όμορφο κυρίως πιάτο που μπορεί να απότελέσει μια έξυπνη λύση σε ένα τραπέζι.
Συστατικά
200 γρ μακαρόνια βίδες ή πέννες ή ριγκατόνι
σάλτσα Ναπολιτέν
250 γρ φέτα
βούτυρο
τυρί τριμένο
αλάτι
πιπέρι
1 πιπεριά
Μαΐντανός ψιλοκομμένος
Οδηγίες
- Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη
- Φτιάχνουμε μια κλασσική σάλτσα ντομάτας όπως θα κάναμε αν είχαμε μια μακαρονάδα Νάπολι
- Βουτυρόνουμε πολυ καλά το πήλινό μας και βάζουμε λίγο τριμένο τυρί στον πάτο.
- Ύστερα, τοποθετούμε τα μακαρόνια, τη σάλτσα, τον μαΐντανό, τη φέτα και την ψιλοκόμμένη πιπεριά και ανακατεύουμε πολύ καλά, για να πάνε τα υλικά παντού.
- Βάζουμε το τριμένο τυρί και καλύπτουμε με αυτό την επιφάνια.
- Τοποθετούμε το πήλινο σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω αντίσταση, για να μην καεί το τυρί αλλά μόνο να λιώσει, στους 160 βαθούς για ένα τέταρτο περίπου.