Πατατοκροκέτες με μπέικον και παρμεζάνα

Εντάξει, μπορεί να μην είναι το πιο διαιτητικό πιάτο, αλλά ας την κάνεις την αμαρτία σου σήμερα και ξεκινάς δίαιτα από Δευτέρα. Άλλωστε πρόκειται για ένα ορεκτικό και όχι κυρίως πιάτο, οπότε μικρή η …αμαρτία. 

Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Χρόνος τηγανίσματος: 10’
Μερίδες: Για 6 άτομα 

Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι
200γρ. μπέικον
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 αβγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Λίγο λάδι
Αλάτι 
Πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζεις τις πατάτες ξεφλουδισμένες για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζεις καλά και τις περνάς από το μύλο για να πολτοποιηθούν. Σοτάρεις σε λίγο λάδι το κρεμμύδι με το μπέικον και τα αναμειγνύεις με τις πατάτες. Έπειτα, προσθέτεις το μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύεις όλα μαζί. Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά δεμένο, θα πρέπει να προσθέσεις λίγο αλεύρι. Πλάσε το μείγμα σε κροκέτες κι άφησέ τες στο ψυγείο να σφίξουν για μια ώρα. Ζέστανε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, αλευρώνεις τις κροκέτες και τις τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν σε βάθος. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr