Σουβλάκια με λουκάνικο, κοτόπουλο, χαλούμι και πιπεριές

Μια διαφορετική εκτέλεση του κλασσικού, ελληνικού σουβλακίου. Πιο υγιεινό μπορεί να μην είναι, αλλά σίγουρα η γεύση θα σε απογειώσει.

Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Μερίδες: 6

Υλικά
300 γραμμάρια λουκάνικο σε κομμάτια
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
300 γραμμάρια χαλούμι, σε κύβους
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια
1 κουταλιά γλυκού ντοματοπελτέ
½ φλιτζάνι γιαούρτι
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
6 πίτες ελαφρώς ψημένες στο γκριλ
12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση: Τοποθετούμε τους κύβους του κοτόπουλου σε μέτριο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι και τον τοματοπελτέ. Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Το μείγμα αυτό θα κάνει το κρέας πιο τρυφερό και δε θα το αφήσει να στεγνώσει. Χωρίζουμε όλα τα υλικά στα δώδεκα και τα περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια (τα οποία προηγουμένως έχουμε μουσκέψει σε νερό για 20 λεπτά) έτσι ώστε να έχει το κάθε καλαμάκι την ίδια ποσότητα και ποικιλία. Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου και λαδώνουμε τη σχάρα. Όταν κάψει η σχάρα, τοποθετούμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε απ’ όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε πάνω στις πίτες βάζοντας στην άκρη του πιάτου μουστάρδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr