Μεθυσμένο κοτόπουλο

Πριν αρχίσεις να τα «κοπανάς» φρόντισε να μαγειρέψεις. Το κοτόπουλο είναι ιδανικό για να συνοδεύσεις τη μπύρα σου, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι και μεθυσμένο. 

Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 15’
Μερίδες: 2

Υλικά
2 μικρά φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
150 ml γλυκό κρασί
1 μεγάλη χούφτα μπαγιάτικο ψωμί χοντροτριμμένο
1 κουταλιά γλυκού Worcestershire sauce αναμεμειγμένη με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κόκκινο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές γλυκού αλεύρι αναμεμειγμένο με αλατοπίπερο

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Απλώνουμε τα τρίμματα του ψωμιού σε ένα ταψί και τα ραντίζουμε με το μείγμα της Worcestershire sauce. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την παρμεζάνα και τα ψήνουμε για 8’-10’ μέχρι να ροδίσουν. Αλευρώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές. Έπειτα τα αφαιρούμε από το τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί, τοποθετούμε ξανά τα φιλέτα του κοτόπουλου στο σκεύος και μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 5’-7’ ή μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί σε βάθος. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr