Σολομός με μέλι και μουστάρδα

Ο σολομός αυτός συνοδεύεται από ρόκα και φασόλια και είναι άκρως γευστικός και υγιεινός. 

Χρόνος προετοιμασίας: 20’

Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα χωριάτικη
200 γραμμάρια φασόλια μέτρια, βρασμένα και στραγγισμένα
100 γραμμάρια ρόκα χοντροκομμένη
Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι 
Πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μέλι με τη μουστάρδα, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε στο μπολ τα φιλέτα του σολομού και τον μαρινάρουμε για μερικά λεπτά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά για 3’-4’. Προσθέτουμε και τα φασόλια και όταν ζεσταθούν ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού μαζί με το ξύσμα και λίγο αλατοπίπερο. Αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τη ρόκα. Ψήνουμε τα φιλέτα του σολομού στο γκριλ για 7’-8’ (δε χρειάζεται να τα γυρίσουμε κι από την άλλη πλευρά). Σερβίρουμε το σολομό ζεστό , συνοδεύοντας με τα φασόλια και τη ρόκα. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr