Ομελέτα φούρνου

Αντί για το τηγάνι προτίμησε το φούρνο. Ίδια απόλαυση και πιο υγιεινή.

Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 5’
Μερίδες: 4

Υλικά
6 αβγά
150ml γάλα
2 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
140ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
150 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
2 κολοκύθια μέτρια
140 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
½ φλιτζάνι χοντροκομμένα φύλλα δυόσμου
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο C. Ρίχνουμε τον αρακά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, τον ζεματάμε για 2 λεπτά και τον σουρώνουμε. Κόβουμε τα κολοκύθια κατά μήκος και μετά σε ροδέλες πάχους 0,5 εκατοστών. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κολοκύθια για 3’-4’. Προσθέτουμε τον αρακά, τον γυρίζουμε για λίγο ακόμα στο τηγάνι και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν. Διαλύουμε το κορνφλάουρ με λίγο γάλα και μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τα αβγά και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το δυόσμο. Καλύπτουμε ένα ταψί 20x30 εκατοστά με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Σκορπίζουμε από πάνω τον αρακά, τα κολοκύθια και τα ντοματίνια μοιράζοντάς τα ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Ψήνετε την ομελέτα στον προθερμασμένο φούρνο για 25’-30’, μέχρι να πήξει και να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr