Υλικά (για 5 ρολά maki sushi (40 κομμάτια):
5 φύλλα Νόρι (φύκια αποξηραμένα σε μορφή τετράγωνου φύλλου. Θα τα βρέιτε σε πακέτο των 10 φύλλων)
1 φλυτζάνι του καφέ ιαπωνικό κοντόκοκκο ρύζι (υπάρχει ρύζι ειδικά για σούσι, αυτό χρησιμοποίησα εγώ, αλλά μάλλον μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα...)
1 φιλέτο σoλομού
1 ή 2 μακρουλές πιπεριές
1 αγγούρι
ξίδι
Σάλτσα σόγιας
ζάχαρη
αλάτι
Προαιρετικά: Πολτός wasabi (γουασάμπι), αν θέλουμε να γίνει λίγο καυτερό
Ψάθα μπαμπού (όχι, αυτό δεν είναι φαγώσιμο, χρησιμεύει στο να τυλίξουμε το σούσι. Δεν γίνεται μόνο με τα χέρια, διαλύεται. Πουλιέται στο ίδιο ράφι με τα υπόλοιπα περίεργα υλικά.)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το ρύζι και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, με το νερό να ξεπερνάει ένα δάχτυλο την στάθμη του ρυζιού.
Το βράζουμε. Προσοχή να μην βράσει παραπάνω από ότι πρέπει, γιατί θα μας διαλυθεί μετά στο ανακάτεμα. Είναι έτοιμο όταν μαλακώσει τόσο ώστε να μασιέται κανονικά.
Μέχρι να γίνει το ρύζι, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Βάλτε σε ένα μικρό μπολάκι 10 κουταλιές σούπας ξίδι, 5 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη και ένα κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε καλά να διαλυθούν τα υλικά. Βοηθάει αν το νερό είναι ζεστό, αλλά όχι βραστό. Παίξτε με την αναλογίες αν θέλετε, αλλά έχετε υπόψιν σας ότι δεν πρέπει να ειναι ιδιαίτερα γλυκό. Το θέμα των αναλογιών αυτών, από ότι διάβασα, είναι που καθορίζει το όνομα του σούσι. Αυτές είναι για Osaka style.
Αφού γίνει το ρύζι, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αν έχει υπερβολικά πολύ νερό, το στραγγίζουμε πρώτα σε σουρωτήρι.
Βρέχουμε μια ξύλινη σπάτουλα με το ντρέσινγκ (για να μην κολάει το ρύζι) και αρχίζουμε να το ανακατεύουμε, προσθέτοντας σιγά σιγά το ντρέσινγκ. Προσπαθείστε να πάει σε όλο το ρύζι ομοιόμορφα.
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (πάχος γύρο στο ένα εκατοστό η κάθε μία) τις πιπεριές, τον σολομό και το αγγούρι. (Μην σας τρομάζει το δίπλωμα, είναι πανεύκολο). Απλώνουμε πάνω στην ψάθα ένα φύλλο Νόρι.
Αν θέλουμε να βγει λίγο καυτερούτσικο (όχι ιδιαίτερα, μην τρομάζετε) απλώνουμε κατά πλάτος (από αριστερά προς τα δεξιά) το 1/4 της επιφάνειας του φύλλου με πολτό Γουασάμπι με το δάχτυλο.
Απλώνουμε ομοιόμορφα δύο κουταλιές της σούπας ρύζι πάνω στο φύλλο, αφήνοντας ¼ του φύλλου κενό, από την μεριά ακριβώς αντίθετα από εσάς, όπως το κοιτάτε.
Φτιάχνουμε μια λωρίδα από το κάθε υλικό, προσανατολισμένη οριζόντια (αριστερά-δεξιά) όπως κοιτάμε το φύλλο: μια λωρίδα αγγούρι, μια λωρίδα σολομού και μια λωρίδα πιπεριάς, στην μεριά του φύλλου που είναι από το μέρος μας
Πιάνουμε την άκρη της ψάθας που είναι από την μεριά μας, μαζί με τα υλικά(για να μην μας φύγουν) και αρχίζουμε να τυλίγουμε το σούσι, πιέζοντας ελαφρά για να γίνει σφικτό, μέχρι να έχουμε ένα κορμό. Επαναλάβετε το ίδιο για κάθε φύλλο Νόρι.
Μόλις ετοιμάσετε τους κορμούς, κόψτες τους σε φέτες πάχους 1,5 εκατοστό η κάθε μία. Σκεφτείτε ότι το κάθε κομμάτι είναι μια μπουκιά, οπότε, υπολογίστε.
Σούσι (sushi)


Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Σχετικές Συνταγές:
Με Ψαρικά,
Νηστίσιμα,
νηστισιμες συνταγες,
Σούσι,
σουσι συνταγη,
συνταγες μαγειρικης για σουσι,
συνταγες νηστισιμες,
υλικα για sushi,
Ψαρικά,
greek recipes in greek
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Υλικά: 1 1/2 κιλό μέτρια καλαμάρια (10-12) 3/4 κούπας λάδι 1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1/4 κούπας ρύζι για πιλάφι 1/2 κούπα ψιλοκομμ...
-
Προφιτερόλ με κρέμα με συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου! ΥΛΙΚΑ Για τα σου 125 γρ. γάλα 125 γρ. νερό 110 γρ. βούτυρο 5 γρ...
-
Ένα νέο eshop ξεκίνησε πριν από λίγο στην Ελλάδα το www.123ink.gr το οποίο ειδικεύεται σε αναλώσιμα εκτυπωτών, όπως μελάνια και τόνερ για κ...
-
Υλικά: 1 κιλό γαρίδες (προτιμήστε τις μεγάλες) 1 κουτάκι μπύρα (εγώ πειραματίστηκα με μαύρη μπύρα, αλλά αν θέλετε πιο extreme καταστάσεις ...
-
Υλικά Για 1 τάρτα 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 1 αβγό 2 ½ κ...
-
Υλικά: 500 γρ. αλεύρι 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. βούτυρο 3 αυγά 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ Υλικά γ...
-
Κρατάμε τα υλικά που θα περισσέψουν από το καθάρισμα των καρότων, των φρέσκων κρεμμυδιών, τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τα πράσα, για ν...
-
Προτάσεις μπουφέ για πάρτυ ! Δες τις προτάσεις μας για τον μπουφέ του πάρτυ παρακάτω: \ Ελιοπιτάκια Μπόμπα με μορταδέλλα και τυρί Μ...
-
Υλικά 20 σουδάκια ¾ κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα Σαντιγύ κρέμα σοκολάτας Υλικά για σαντιγύ 1 μεγάλο κουτί φυτική...
-
Εύκολες λύσεις για φαγητά που δεν θέλουν μαχαιροπίρουνο και τρώγονται και κρύα είναι οι παρακάτω: - Σνιτσελάκια κοτόπουλου πανέ (μικρές...