Maki sushi

Ναι, ήρθε η στιγμή να φτιάξεις κι εσύ σούσι, άσχετα αν δε θέλεις να το βλέπεις μπροστά σου ούτε ζωγραφιστό. Αρέσει στη σύντροφό σου κι αυτό αρκεί για να κάνεις μια θυσία. Όσον αφορά τα υλικά, μάλλον θα δυσκολευτείς να τα βρεις, αλλά αν τα αναζητήσεις στα σωστά καταστήματα (των βορείων προαστίων κυρίως) είναι πολύ πιθανό να πετύχεις διάνα. 

Χρόνος Προετοιμασίας: Ανάλογα με το πόσο …δεξιοτέχνης είσαι
Κομμάτια: 40

Υλικά
5 φύλλα Νόρι (πρόκειται για αποξηραμένα φύκια σε μορφή τετράγωνου φύλλου)
1 φλιτζάνι καφέ ιαπωνικό κοντόκοκκο ρύζι
1 φιλέτο σολομού
2 μακριές πιπεριές
1 αγγούρι
Ξίδι
Σάλτσα σόγιας
Ζάχαρη
Αλάτι
Πολτός wasabi (καυτερό)
Ψάθα μπαμπού για το τύλιγμα

Εκτέλεση: Πλένουμε προσεκτικά το ρύζι και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό το οποίο θα ξεπερνάει ένα δάχτυλο τη στάθμη του ρυζιού. Θα πρέπει να μην το παραβράσουμε γιατί θα διαλύεται στο ανακάτεμα. Θα είναι έτοιμο όταν μαλακώσει και μπορεί να μασιέται κανονικά. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε 10 κουταλιές σούπας ξίδι, 5 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη κι ένα κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι. Ανακατέβουμε καλά για να διαλυθούν τα υλικά. Καλό είναι το νερό να είναι χλιαρό, αλλά όχι βραστό. Δοκιμάζουμε το ντρέσινγκ για να δούμε κατά πόσο γλυκό το θέλουμε και παίζουμε με τις αναλογίες. Αφού γίνει το ρύζι, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αν έχει πολύ νερό ακόμα, το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι πρώτα. Βουτάμε μια ξύλινη σπάτουλα στο ντρέσινγκ κι αρχίζουμε να ανακατεύουμε το ρύζι, προσθέτοντας σιγά σιγά το ντρέσινγκ. Πρέπει να πάει σε όλο το ρύζι ομοιόμορφα. Κόβουμε τις πιπεριές, το σολομό και το αγγούρι σε λωρίδες πάχους ενός εκατοστού. Απλώνουμε πάνω στην ψάθα ένα φύλλο Νόρι. Αν θέλουμε να βγει καυτερό, απλώνουμε με το δάχτυλο στο ¼ του φύλλου wasabi. Βάζουμε δύο κουταλιές σούπας ρύζι πάνω στο φύλλο, αφήνοντας το ¼ αυτού κενό, από την αντίθετη πλευρά από αυτή που το κοιτάμε. Έπειτα φτιάχνουμε μια λωρίδα από κάθε υλικό, προσανατολισμένη οριζόντια όπως κοιτάμε το φύλλο: αγγούρι, σολομό, πιπεριά. Πιάνουμε την άκρη της ψάθας που είναι από τη μεριάς μας, μαζί με τα υλικά κι αρχίζουμε να τυλίγουμε το σούσι, πιέζοντας ελαφρά για να γίνει σφικτό, μέχρι να αποκτήσουμε έναν κορμό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για κάθε Νόρι. Μόλις οι κορμοί είναι έτοιμοι, τους κόβουμε σε φέτες πάχους 1,5 εκατοστού την καθεμιά. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr