Πίτσα με προσούτο και μοτσαρέλα

Για άτομα που ναι μεν τρώνε πίτσα, αλλά όχι ό,τι κι ό,τι. Το προσούτο είναι ωραίο στην πίτσα ακόμα και άψητο. 

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 20’
Μερίδες: 16 

Υλικά (για δύο πίτσες)
2 έτοιμες βάσεις για πίτσα ή 2 βάσεις πίτσας από αυτές που έμαθες να φτιάχνεις μόνος σου
Για την επικάλυψη
2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
200γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ. προσούτο σε φέτες
Μερικά φύλλα βασιλικού ολόκληρα

Εκτέλεση: πρώτα απ’ όλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε την τριμμένη ντομάτα να βράσει με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μια πρέζα ζάχαρη μέχρι να πήξει. Την αφήνουμε να κρυώσει εκτός φωτιάς. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας ή τις βάσεις σε δύο λαδωμένα ταψιά. Τις αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το βασιλικό και μοιράζουμε ομοιόμορφα από πάνω τους τη μοτσαρέλα και το προσούτο. Ψήνουμε τις πίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20’ περίπου ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί. Βγάζουμε τις πίτσες από το φούρνο και τις διακοσμούμε με τα ολόκληρα φύλλα βασιλικού. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr