Υλικά
2 κιλά μοσχάρι νουά σπάλας
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα στη μέση
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
2 μεγάλα καρότα
1 ρίζα σέλινου
3-4 κλαδάκια σέλινο
5-6 κόκκοι μπαχάρι
5-6 κόκκοι πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σοτάρουμε πολύ καλά το νουά από όλες τις πλευρές και το αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σοτάρουμε 2-3 λεπτά και το σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί το οινόπνευμα προσθέτουμε το μπαχάρι, το πιπέρι, τα καρότα, το σέλινο και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσουν.
Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια ζεστό νερό, ανάλογα με τη σάλτσα που θέλουμε να κάνουμε και ψήνουμε το κρέας για 50-60 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας ή για δύο με δυόμισι ώρες σε απλή κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά.
Όταν ψηθεί το κρέας παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα όλα τα λαχανικά και σουρώνουμε το ζωμό.Πολτοποιούμε τα λαχανικά , τα ρίχνουμε στο ζωμό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ ή και περισσότερο ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα και ανάλογα με το ζωμό που έχουμε.
Όταν κρυώσει το κρέας το κόβουμε σε φέτες, με ηλεκτρικό μαχαίρι και τις προσθέτουμε στη σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή με κους κους ή με μπλιγούρι.
2 κιλά μοσχάρι νουά σπάλας
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα στη μέση
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
2 μεγάλα καρότα
1 ρίζα σέλινου
3-4 κλαδάκια σέλινο
5-6 κόκκοι μπαχάρι
5-6 κόκκοι πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σοτάρουμε πολύ καλά το νουά από όλες τις πλευρές και το αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σοτάρουμε 2-3 λεπτά και το σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί το οινόπνευμα προσθέτουμε το μπαχάρι, το πιπέρι, τα καρότα, το σέλινο και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσουν.
Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια ζεστό νερό, ανάλογα με τη σάλτσα που θέλουμε να κάνουμε και ψήνουμε το κρέας για 50-60 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας ή για δύο με δυόμισι ώρες σε απλή κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά.
Όταν ψηθεί το κρέας παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα όλα τα λαχανικά και σουρώνουμε το ζωμό.Πολτοποιούμε τα λαχανικά , τα ρίχνουμε στο ζωμό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ ή και περισσότερο ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα και ανάλογα με το ζωμό που έχουμε.
Όταν κρυώσει το κρέας το κόβουμε σε φέτες, με ηλεκτρικό μαχαίρι και τις προσθέτουμε στη σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή με κους κους ή με μπλιγούρι.