Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο)
½ κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε κόκκινο κρασί να μαλακώσουν.
Κόβουμε το κρέας σε φετάκια, το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι.
Αφήνουμε να ψηθεί για 10 – 15 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το θυμάρι, τα δαμάσκηνα και λίγο κόκκινο κρασί.
Όταν ψηθεί το φαγητό, βάζουμε στη μέση μιας πιατέλας τις φέτες του κρέατος, πάνω τους λίγα δαμάσκηνα και τα υπόλοιπα γύρω γύρω από το κρέας.
1 κιλό ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο)
½ κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε κόκκινο κρασί να μαλακώσουν.
Κόβουμε το κρέας σε φετάκια, το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι.
Αφήνουμε να ψηθεί για 10 – 15 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε το θυμάρι, τα δαμάσκηνα και λίγο κόκκινο κρασί.
Όταν ψηθεί το φαγητό, βάζουμε στη μέση μιας πιατέλας τις φέτες του κρέατος, πάνω τους λίγα δαμάσκηνα και τα υπόλοιπα γύρω γύρω από το κρέας.