Πώς να μαρινάρεις κρέας


Μπορεί να σου ακούγεται δύσκολο αλλά δεν είναι. Το μαρινάρισμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δώσεις στο πιάτο περισσότερη γεύση, αλλά και να κάνεις το κρέας πιο τρυφερό, ταυτόχρονα. Πρόκειται για μία ασφαλή διαδικασία, αν ακολουθήσεις ορισμένες απλές οδηγίες. Κι όπως και να το κάνουμε, ένας άντρας μπορεί να μην ξέρει να μαγειρεύει (και κανείς δε θα του πει και τίποτα), αλλά το να ξέρεις να ψήνεις και γενικά να ασχολείσαι με κρεατικά είναι "αντρική" υπόθεση και κανονικά πρέπει να έχεις ένα know how. Γι αυτό: 


Βήμα πρώτο
Ετοίμασε το κρέας ώστε να είναι έτοιμο για μαγείρεμα. Δεν πρέπει ούτε να το καθαρίσεις, αλλά ούτε και να το κόψεις μετά το μαρινάρισμά του.
Βήμα δεύτερο
Ανακάτεψε τη μαρινάδα με το κρέας, σύμφωνα με τη συνταγή που έχεις - αν δεν έχεις διάβασε παρακάτω, έχουμε εμείς. 
Βήμα τρίτο
Σιγουρέψου ότι η μαρινάδα περιλαμβάνει τα τρία βασικά συστατικά: οξύ (κρασί, χυμό λεμονιού, ξύδι), αλάτι ή αλκοόλ. Κάθε ένα από αυτά μειώνει το χρόνο που χρειάζεται το κρέας να μαριναριστεί. 
Βήμα τέταρτο
Κάνε τη μίξη του κρέατος και της μαρινάδας σε ένα αεροστεγές τάπερ. Προσοχή: μη χρησιμοποιήσεις αλουμινένιο ή μαντεμένιο σκεύος και προσπάθησε να αποφύγεις γενικά τα μέταλλα, αν είναι εύκολο. 
Βήμα πέμπτο
Μαρινάρισε το κρέας, αν αυτό είναι δυνατόν, μέσα σε μία στεγανή σακούλα. Έτσι θα μπορείς να τη γυρίσεις από όλες τις πλευρές όσο συχνά θέλεις, για να μαριναριστεί ακόμα και το πιο απίθανο σημείο. 
Βήμα έκτο
Βάλε το μείγμα στο ψυγείο. Ποτέ δεν πρέπει να μαρινάρεις κρέας σε θερμοκρασία δωματίου. 
Βήμα έβδομο
Ενημερώσου για τους χρόνους που πρέπει να μαρινάρεται κάθε είδος κρέατος.
Βήμα όγδοο
Όταν έρθει η ώρα να ψήσεις ή να μαγειρέψεις, σιγουρέψου ότι θα μεταχειριστείς το μαριναρισμένο κρέας με την ίδια "φροντίδα" που θα έκανες για οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κρέας. Ετοίμασέ το όπως ξέρεις. 
Βήμα ένατο
Τη μαρινάδα, θα πρέπει να την πετάξεις μετά τη χρήση, καθώς δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιηθεί για άλλο κρέας, για λόγους υγιεινής αλλά και γιατί πλέον έχει χάσει όλες τις ουσίες της. 


Συμβουλές και προειδοποιήσεις
- Οποιαδήποτε μαρινάδα περιλαμβάνει οξύ, αλκοόλ ή αλάτι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για πολύ ώρα, γιατί θα «ψήσει» χημικά το κρέας ή θα αλλοιώσει την ουσία του. Σε τέτοιου είδους μαρινάδες πρέπει να αφήνεις το κρέας λιγότερο από τέσσερις ώρες. Οι μαρινάδες που περιλαμβάνουν εσπεριδοειδείς χυμούς, ειδικά λεμόνι ή lime, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για δύο ώρες ή και λιγότερο. Οι μαρινάδες που δεν περιλαμβάνουν αλάτι, αλκοόλ ή οξύ μπορούν να μαρινάρουν το κρέας για ένα ολόκληρο βράδυ και σε ορισμένες περιπτώσεις και περισσότερο. 
- Παρόλο που οι μαρινάδες εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων και βοηθούν στη διατήρηση των φαγητών, θα πρέπει να θυμάσαι ότι το κρέας στο εσωτερικό αυτών είναι ακόμα ωμό κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζεις. 
- Μη χρησιμοποιείς μια μαρινάδα για δεύτερη φορά. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr