Επειδή και η νηστεία χρειάζεται το μεζέ της, τι μπορεί να συνδυαστεί καλύτερα με ούζο ή κρασί από τις γαρίδες σαγανάκι;
Μερίδες: 3
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Ψησίματος: 10’-12’
Υλικά12 γαρίδες
2 φλιτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μαραθόριζα
¼ φλιτζάνι τσαγιού ούζο
Λίγη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας και τα κεφάλια). Τις αλατοπιπερώνουμε κι αφού ζεστάνουμε το λάδι στο τηγάνι, τις ροδίζουμε για 1’ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και τη μαραθόριζα. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3’-4’ λεπτά. Έπειτα, σβήνουμε με το ούζο. Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν και προσθέτουμε στη σάλτσα τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6’-7‘ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Στο τέλος ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα.
Μερίδες: 3
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Ψησίματος: 10’-12’
Υλικά12 γαρίδες
2 φλιτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μαραθόριζα
¼ φλιτζάνι τσαγιού ούζο
Λίγη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας και τα κεφάλια). Τις αλατοπιπερώνουμε κι αφού ζεστάνουμε το λάδι στο τηγάνι, τις ροδίζουμε για 1’ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και τη μαραθόριζα. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3’-4’ λεπτά. Έπειτα, σβήνουμε με το ούζο. Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν και προσθέτουμε στη σάλτσα τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6’-7‘ σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Στο τέλος ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα.