Μανιτάρια με πατάτες και κάρι

Πρόκειται για μία ινδική συνταγή που θα ενθουσιάσει κάθε χορτοφάγο (αν και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί σε αυτή τη χώρα). Είναι εύκολο, γρήγορο, δε στοιχίζει ακριβά και μπορείς εύκολα να το συνοδεύσεις με ρύζι basmati. 

Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Ψησίματος: 30’

Υλικά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
1 μελιτζάνα σε κύβους
250 γρ. φρέσκα μικρά μανιτάρια
2 κουταλιές σούπας κάρι
150 ml ζωμό λαχανικών
400 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό 

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ' ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πατάτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι οι πατάτες ν’ αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι τη μελιτζάνα και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για άλλα 8 λεπτά. Προσθέτουμε το κάρυ, το ζωμό και το γάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι basmati και στολίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr