Γλυκόξινο κοτόπουλο

Παρόλο που έχει σκόρδο, δύσκολα μπορείς να αντισταθείς στη γεύση του γλυκόξινου κοτόπουλου, καθώς θεωρείται και ιδανικό γεύμα για μπάρμπεκιου.

Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Χρόνος Ψησίματος: 8’



Υλικά
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
6 λιαστές ντομάτες λαδιού
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι balsamico
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
½ κουταλιά γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά σούπας μέλι θυμαρίσιο
Πιπέρι

Εκτέλεση: Χτυπάμε καλά τα φιλέτα μέχρι να πλατύνουν. Βάζουμε στο μίξερ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, τη ρίγανη και ρίχνουμε αρκετό πιπέρι. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν από 4 ώρες έως και ένα ολόκληρο βράδυ. Όσο περισσότερο μείνουν στη μαρινάδα, τόσο πιο νόστιμα θα είναι. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4’ από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 108ο C, στις αντιστάσεις, για 25’. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με πατάτες φούρνου, λαχανικά σχάρας ή σάλτσα γιαουρτιού. 

(από τη συλλογή "οι συνταγές μου εμπιστευτικά" της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου).

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr