Γεύση: Εύκολα και πικάντικα dips για την παρέα

Κανείς δεν περιμένει από έναν άντρα να γνωρίζει τα μυστικά της κουζίνας, εκτός αν είναι ο Μποτρίνι ή κάποιος άλλος chef. Ok, αν είσαι εργένης ίσως να μπορείς να φτιάξεις, ένα αυγό τηγανητό, μία πατάτα τηγανιτή, κάνα μακαρόνι με κέτσαπ, αλλά μέχρι εκεί. Τι κάνεις στην περίπτωση που θέλεις να εντυπωσιάσεις μια γυναίκα και να την περιποιηθείς ώστε να περάσετε στα ενδότερα με γεμάτο στομάχι και χωρίς τη βοήθεια της σόδας; Τι κάνεις όταν το βράδυ έχει ματς, έχεις καλέσει τους φίλους σου, αλλά δε θέλεις πάλι να πληρώνεις για πίτσες και σουβλάκια; Τι κάνεις όταν θέλεις να φας κάτι ελαφρύ για να ξεγελάσεις την πείνα σου τα βράδια που είσαι μόνος μπροστά από την τηλεόραση; Διαλέγεις μία από τις παρακάτω συνταγές, και εντυπωσιάζεις -τον εαυτό σου, για τις μαγειρικές σου ικανότητες, έστω κι αν περιορίζονται σε dips- τη φιλενάδα σου και τους κολλητούς σου. Να θυμάσαι όμως πως ότι φτιάξεις, θα πρέπει να το έχεις σε απόσταση από χαλιά και καναπέ. Λερώνει…
Ταχίνι Dip
Το ταχίνι είναι φτιαγμένο από πολτό σουσαμιού. Σου αρέσει το σουσάμι, έτσι δεν είναι;
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: ταχίνι, σκόρδο, λεμόνι και λάδι. Αφού ζεστάνεις λίγο το ταχίνι για να μπορέσεις να το δουλέψεις, πολτοποιείς το σκόρδο και το ανακατεύεις μαζί με το λεμόνι, ώστε να ομογενοποιηθούν. Όταν γίνει αυτό, προσθέτεις και το λάδι και ξανανακατεύεις, ώστε να μοιάζει τόσο κρεμώδες, όσο η μαγιονέζα.
Αν θέλεις περισσότερη γεύση, μπορείς να προσθέσεις παραπάνω σκόρδο ή αν σκοπεύεις να αποκτήσεις πιο στενές σχέσεις με αυτήν που θα μοιραστείς το dip, μπορείς να το αποφύγεις και τελείως.
Συνοδεύεται με κριτσίνια ή αραβική πίτα.
Chili DipΑν θέλεις να οργανώσεις μία μεξικάνικη καυτή βραδιά, δεν έχεις παρά να φτιάξεις chili dip. Υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι το ψυγείο σου θα έχει αρκετά αποθέματα αναψυκτικών και μπυρών, ώστε να σβήσουν την φλόγα.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: 1 πακέτο τυρί κρέμα, 1 κονσέρβα chili χωρίς φασόλια, 1 κονσέρβα ντομάτες και πράσινες καυτερές πιπεριές, κομμένες σε κύβους και στραγγιγμένες. Αν δε βρεις στο supermarket, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκες.
Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και έπειτα βάλτο στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Όταν το βγάλεις, συνέχισε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει κρεμώδες. Για πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το μπλέντερ.
Σερβίρεται με tapas και tortilla chips.
Avocado dip
Αυτή τη συνταγή θα τη φτιάξεις αποκλειστικά για την αγαπημένη σου και όχι για τα ρεμάλια τους φίλους σου. Γιατί εκείνη θα καταλάβει ότι έχεις γνώση από κουζίνα και ξέρεις να ταιριάζεις τις γεύσεις μεταξύ τους, ενώ εκείνοι θα σε κοροϊδεύουν που έμαθες και τρως αβοκάντο. Άξεστοι τύποι.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα, 50 γρ. sour cream, 2 τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα, 4 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού, μερικές σταγόνες Tabasco.
Κόβεις τα αβοκάντο, προσθέτεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις μέχρι να γίνουν μία μάζα. Αμέσως μετά το βάζει στο ψυγείο, για περίπου μία ώρα, να παγώσει.
Σερβίρεται με tortillas chips και φρέσκα λαχανικά.
Guacamole
Άλλο ένα dip που θα μπορούσες να αποφύγεις να φτιάξεις στους φίλους σου, αλλά επειδή είσαι καλός, θα τους δώσεις να δοκιμάσουν, έτσι «για να τους δει κι αυτούς ο Θεός». Παρόλο που το όνομά του, όσο να ‘ναι, ακούγεται λίγο ψαρωτικό, η εκτέλεση της συγκεκριμένης συνταγής θα σου πάρει λιγότερο χρόνο κι από διαφημιστικό διάλλειμα του Star.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: 3 αβοκάντο καθαρισμένα και κομμένα, 1 lime στυμμένο, 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, ½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 2 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες, 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο, 1 πρέζα πιπέρι cayenne προαιρετικά.
Σε ένα μπολ ανακατεύεις αρχικά τα αβοκάντο, το χυμό του lime και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά κι αν θέλεις πιο έντονη γεύση βάζεις και πιπέρι cayenne. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, το βάζεις στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να παγώσει, ή το σερβίρεις αμέσως.
Συνοδεύεται από φρέσκα λαχανικά , κριτσίνια και tortillas chips.
Haydari (dip γιαουρτιού)
Αν ξεχάσεις μία σημαντική λεπτομέρεια, μπορεί και να μην το φας τελικά το dip αυτό, που ως τόπο καταγωγής έχει την Τουρκία. Πρέπει να βάλεις το γιαούρτι να στεγνώσει για 8 ώρες. Επίσης, την επόμενη μέρα πρέπει να μη δουλεύεις και να μην έχεις κανονίσει ραντεβού με γυναίκα ή οποιονδήποτε άλλο. Εκτός αν χωνεύεις εύκολα.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: 450γρ. γιαούρτι, 5 σκελίδες σκόρδο, 1γρ. αλάτι, λίγο μαϊντανό, λίγο άνηθο, 115γρ. τυρί κρέμα.
Βάλτε -από το πρωί- το γιαούρτι σε ένα σουρωτήρι και αφήστε το να στραγγίξει για 8 ώρες. Έπειτα βάλτε το σε ένα μπολ. Αφού ανακατέψετε το λιωμένο σκόρδο με το αλάτι, προσθέστε τα στο μπολ. Έπειτα ανακατέψτε και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν όλα μία μάζα.
Σερβίρεται με αραβικές πίτες, φρυγανισμένο ψωμί και παξιμάδια. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr