Υλικά
1 τσιπούρα
½ κιλό παστινάκι ψιλοκομμένο
1 παστινάκι ολόκληρο σε λωρίδες
4 σπαράγγια λευκά και πράσινα
40 γρ. προσούτο
90 γρ. ξύδι φουντουκιού
40 γρ. μουστάρδα
40 γρ. μέλι
80 γρ. βούτυρο
200 γρ. ηλιέλαιο για τη βινεγκρέτ
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
αλάτι-πιπέρι
120 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΣΤΙΝΑΚΙ
Ιδρώνουμε το ψιλοκομμένο παστινάκι στο βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε την κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το παστινάκι καλά. Περνάμε στο μπλέντερ και διορθώνουμε την υφή με κρέμα.
ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΣ ΠΑΣΤΙΝΑΚΙ
Τηγανίζουμε τις ροδέλες παστινάκι σε ηλιέλαιο (120 βαθμούς) και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ
Φιλετάρουμε την τσιπούρα. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τη σοτάρουμε αφού αλατοπιπερώσουμε και τελειώνουμε στο γκριλ στους 180 για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνει η πέτσα τραγανή. Προσοχή, η πέτσα να είναι προς τα κάτω.
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
Σε μια κανάτα βάζουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύδι και αλατοπίπερο και χτυπάμε καλά με το μπίμερ. Σιγά σιγά προσθέτουμε το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθεί η βινεγκρέτ. Αν μας πήξει πολύ προσθέτουμε λίγο νερό.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
Μπλανσάρουμε τα σπαράγγια μας σε ζεματιστό νερό για 30” και τα τελειώνουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
Πηγή: http://www.star.gr/tv/masterchef/tsipoura-poyre-kaitsips-me-korufes-apo-sparaggia-me-prosouto-kai-vinegkret-fountoukiou/
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Μια υπέροχη συνταγή για φασολάδα από τον Ηλία Μαμαλάκη! Υλικά για 6 άτομα ½ κιλό μέτρια φασόλια 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο 3-4 κα...
-
Υλικά: 1 1/2 κιλό μέτρια καλαμάρια (10-12) 3/4 κούπας λάδι 1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1/4 κούπας ρύζι για πιλάφι 1/2 κούπα ψιλοκομμ...
-
Προφιτερόλ με κρέμα με συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου! ΥΛΙΚΑ Για τα σου 125 γρ. γάλα 125 γρ. νερό 110 γρ. βούτυρο 5 γρ...
-
Η σούπα αυτή δεν πρέπει να είναι θολή στην όψη ούτε πηχτή και αυτό να μη μας ανησυχήσει. Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: 1 ώρα, Μαγείρεμα: 1...
-
Κρατάμε τα υλικά που θα περισσέψουν από το καθάρισμα των καρότων, των φρέσκων κρεμμυδιών, τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τα πράσα, για ν...
-
Αυτή είναι η συνταγή για μελομακάρονα από τον Στέλιο Παρλιάρο! Μελομακάρονα Παρλιάρος. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: 400 γρ. Χυμός πορτ...
-
Η καρμπονάρα φημολογείται ότι προέρχεται από τους Καρμπονάρους, ένα επαναστατικό κίνημα της Ιταλίας που ιδρύθηκε το 19ο αιώνα. Τα μέλη το...
-
Υλικά για 6 άτομα 150 γρ. φέτα, σκληρή και πικάντικη 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλάκι ξύδι 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν 1 μικρή...
-
Υλικά: 500 γρ. αλεύρι 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ. ζάχαρη άχνη 250 γρ. βούτυρο 3 αυγά 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ Υλικά γ...
-
Υλικά Για 1 τάρτα 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος ½ κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 1 αβγό 2 ½ κ...
